marți, 8 ianuarie 2013

...și la sfârșit a mai rămas Coșmarul - Recenzie :)

Ce faceți ?:)
Păi astăzi o să vă prezint recenzia cărții 
...și la sfârșit a mai rămas Coșmarul - Oliviu Crâznic.
Am terminat-o de citit acum ceva vreme,
dar m-am apucat de alte lucruri
și de recenzie am cam uitat*. Sorry !
-----
Să-i dăm drumul :)



...şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul
-Oliviu Crâznic-
-295 pagini-
Gen : Horror
Aceasta este a 2-a carte horror pe care o citesc, dacă nu mă înșel,prima a fost Coșmar de închiriat, care mi-a plăcut foarte mult,și această carte este una foarte reușită, plină de suspans, care merită toate laudele.

Personajul principal este Arthur,un nobil decăzut, care primește o scrisoare prin care este invitat să participe la nunta unei prietene vechi - Josephine. El acceptă invitația, urmând să plece într-o călătorie spre Castelul Ultimelor Turnuri, locul unde va avea loc nunta. 

La început cartea abundă în personaje, Arthur își întâlnește prietenul cel mai bun, Vicennes, dar în același timp sunt "prezentate" și celelalte persoane invitate la nuntă, lucrul acesta mi s-a părut un pic cam mult, dar asta nu afecteaza restul poveștii.
Mi-a plăcut mult perioada în care este plasată acțiunea, adică secolul 18-19, castele din acelea impresionante <3, oamenii aveau titluri de nobili,duce-ducesa, femeile purtau acele rochii "umflate" sau cum se numesc, era o perioadă superbăăă. 
-----------------------
Se pare că toate aceste persoane invitate la nuntă aveau un trecut un pic ciudat, până și Arthur are în spate ceva dubios. Totul se petrece destul de repede, imediat după nuntă apar primele semne că ceva se întâmplă, apare primul "bolnav" care prezintă 2 înțepături pe gât... nu mai durează mult până se instalează panica, se creează diferite grupuri, porțile castelului se închid, urmând a se descoperi care este virusul/persoana care face lucrul acesta. 

Povestea evoluează și apar primii supecți, deja se vorbește de vampiri,morți vii. Suspansul este prezent la fiecare pas, la un moment dat se instalează și o stare de teamă, cel puțin în cazul meu, vroiam ca un anumit personaj să nu pățească nimic, dar din păcate nu s-a întâmplat acest lucru. Per total cartea a fost una foarte interesantă, mi-a facut mare plăcere să o citesc, genul horror-gotic începe să devina unul din preferatele mele. Deci un mare like pentru autorul nostru român Oliviu Crâznic,sper că veți avea și voi ocazia să citiți această carte :) 

Mulțumesc autorului pentru cartea oferita !:)

3 comentarii:

meduza spunea...

Am citit descrierea cartii si mi se pare foarte interesanta :) O sa citesc si eu cartea, fiindca ma pasioneaza perioada in care este plasata actiunea, arhitectura, vestimentatia si vocabularul folosit la vremea aceea :)

Anonim spunea...

daca nu spuneai ca e de groaza poate o citeam dar asa:D nu, mie mi-e frica si de umbra mea:D! oricum recenzia e reusita, si mi se pare un lucru nemaipomenit ca autorii romani mai sunt promovati pe site-uri/blog-uri, tinand cont ca acum este o avalansa de promovare a autorilor straini! felicitari!

emy spunea...

Mhm.Pare interesanta .Am citit si eu cateva capitole si nu mi-au prea placut atatea personaje.Dar daca tu zici ca merita...o sa continui :) .Felicitari pentru recenzie :D .