duminică, 21 aprilie 2013

Recenzie: O zi din sapte- Lauren Oliver


O zi din sapte, sau Before I fall (titlu original) spune povestea lui Sam, o pustoaica ce-si traieste visul american. Impreuna cu cele 3 prietene foarte bune duce o viata oarecum tipica pentru orice senior din liceul ei. Populare si frumoase, unul dintre cele mai importante lucruri din viata lor fiind baietii, fetele nu cred ca ceva poate merge prost in viata lor, chiar daca secretele sunt la ordinea zilei.
Pana aici cartea pare una obisnuita si, daca ma intrebi pe mine, destul de plictisitoare, insa acum vine partea interesanta !
Ce faci daca esti victima unui accident si cand deschizi ochii te trezesti fix la inceputul zilei, ca si cand nimic din acea zi nu s-ar fi intamplat? Sam este obligata sa retraiasca ziua de 14 februarie de sapte ori, de fiecare data diferit datorita alegerilor pe care ea le face si datorita descoperirilor pe care se ambitioneaza sa le dea de cap.
Cartea prezinta un subiect nu foarte des intalnit, o viata ce trebuie sa-si faca singura cartile. O copila care nu are destinul bine definit, acesta trebuind sa fie slefuit de ea pentru a putea ca povestea sa aiba un sfarsit.
Cum va trece Sam peste toate incercarile pe care le produce singura? Si cum se va termina cartea? Eu nu va voi spune, dar va pot asigura, O zi din sapte este genul de carte pe care nu o poti lasa in mana, care te face sa te gandesti putin la propria-ti viata si care te prinde datorita modului simplu prin care e simplu.

3 comentarii:

Bianca spunea...

Vai,deci vreau şi eu cartea aceasta!Debea aşteptam să-ţi citesc recenzia,şi iată!Foarte tare!Nici nu mi-a trecut prin gând că despre asta este vorba în carte.Foarte-foarte interesant!:)

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Nu îmi place când nu se păstrează titlul original, Before I fall era mai interesant, şi coperta la fel. În fine, am auzit de carte acum ceva timp şi sper să o citesc, la un moment dat. Felicitări pentru recenzie <3

Ale Criss spunea...

Am adorat cartea asta :( ;P