marți, 16 aprilie 2013

"Hoțul de cuvinte"

Hei !
Eu tocmai am terminat de vizionat
un film superb, după cum vedeți și în titlu
este vorba de "Hoțul de cuvinte" sau varianta originală
- The Words -
------------------------
Mai întâi o să vă las o scurtă descriere a filmului,
însoțită de un trailer, după care o să 
vă spun părerea mea despre el :)

Hoțul de cuvinte
- Premiera : 7-decembrie-2012 -
-97 minute-
Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie. Dar cui aparţin aceste cuvinte? Şi, la urma urmei, cui aparţine această poveste?

Dar, exact când tânărul scriitor se bucura de culmile succesului, un misterios Bătrân (Jeremy Irons) îl găseşte pentru a-l confrunta cu revelaţia că, de fapt, el este adevăratul autor al romanului. Bătrânul îi povesteşte amintirile frumoase, dar tragice din propria lui tinereţe petrecută la Paris după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, care au dus la crearea cărţii. Confruntat cu realitatea că altcineva a plăti preţul pentru adevărul şi viziunea poveştii, Rory rămâne tulburat de întrebări esenţiale privind creativitatea, ambiţia, dar şi alegerile morale pe care le-a făcut pentru a-şi hrăni aceste impulsuri.
-----------------------
Scrisă ca o poveste în poveste, însăşi viaţa lui Rory este o creaţie ficţională. În spatele tuturor acestora se află, însă, geniul literar din viaţa reală, Clay Hammond (Dennis Quaid). Sedus de o frumoasă absolventă (Olivia Wilde), ajunge să-i dezvăluie adevărul despre romanul său şi nu se poate abţine să nu scoată la iveală şi câteva indicii care fac legătura între povestea cărţii şi propriul său trecut secret.        ~ Hmm,pe mine unul filmul acesta m-a marcat într-un fel sau altul, adică povestea/scenariul este ceva care nu am mai întâlnit până acum într-un film,și lucrul acesta nu a putut decât sa ma bucure.Personajele ascund niște emoții puternice,iar dorința lui Rory de a-și vedea visul,acela de a publica o carte și a avea o viață mai bună este motivul de la care încep toate.Deși mulți l-ar vedea pe Rory ca fiind un mincinos,un copiator,eu zic că a avut unele motive întemeiate să facă lucrul acesta.
La cât de vechi părea manuscrisul acela nici nu credeam că
posesorul lui mai este încă în viață,dar se pare că m-am înșelat.
Voi ce ați fi făcut în locul lui? dacă ați fi găsit acel manuscris 
și de a avea șansa de a ajunge cineva,de a fi cunoscut? 
--------------------------
Aveți aici câteva citate care mi-au plăcut mult :

"We all make choices. The hard thing is to live with them"

"I loved the words more than the woman I was writing them for!"

"What once was his whole world suddenly seem small"

---------------------------

Povestea din spatele poveștii, cea a bătrânului misterios mi s-a părut superbă,
dacă nu ați văzut filmul atunci poate că v-am convins să o faceți și
veți afla ce se ascunde în interiorul acestei povești scrise într-o poveste,intr-o altă poveste.
Nimic nu este ceea ce pare !!!

Un comentariu:

Marius spunea...

Ce dragut.Hai ca m-ai convins.O sa ma uit si eu.Sper sa am timp in weekendul asta :D .