joi, 19 iulie 2012

Elemental - recenzie :)

Later Edit : whoau 4000 de vizite :o , thanks guys =]
Gataaa,am terminat de citit Elemental,de fapt am terminat-o acum cateva zile,dar na,lenea asta :)) 
Inca o data ii multumesc lui Emily pentru ca mi-a oferit sansa sa citesc aceasta carte - Thanks - !
Pai zic sa trecem repede peste vorba si sa va prezint recenzia cartii,deci Enjoy ^_^


Elemental
-Emily White-
-185 pagini-
Data publicare : 5 iunie 2012
Hmm,ok,recunosc la prima vedere mi-am spus ca o sa fie o carte ciudata,dupa primele 2-3 capitole cam asta reiese,poate si din cauza ca nu am mai citit o carte de genul asta.Povestea incepe cam asa,o tanara adolescenta este tinuta prizoniera pe o nava spatiala,intr-un final ea reuseste sa scape,dupa 10 ani petrecuti acolo...

Mda,Ella,caci asa o cheama,este iar genul eroinei care nu isi mai aduce aminte nimic din trecutul ei,cu exceptia unui baiat cu ochii verzi care se va dovedi o persoana foarte importanta in procesul de "aducere-aminte".

Ajutata de un tip pe nume Meir,ea fuge intr-un alt oras.Si cam aici apar lucrurile alea ciudate,iesite din comun de care va ziceam : pai cei 2 ajung intr-un loc unde sunt niste gandaci uriasi :)) omg,cat de taree <3.Faza e ca toata actiunea se petrece de-alungul mai multor planete,planete care gazduiesc diferite rase de oameni,ceva gen Star Wars :> preferatii mei sunt cei cu aripi de inger !!!

Sii na,cum este o carte sci-fi,nu se putea ca Ella sa nu aiba puteri,si chiar are multe,mai precis 3,puterea focului,aerului si a apei :) Cam toata cartea Ella este "pusa" pe fuga,ea trebuie sa se ascunda ce tipul cel rau (un zeu,nu stiu cum sa-i spun) care doreste sa o sacrifice pentru ajutorarea poporului sau,planetei something like that...:-"


Si am ajuns si la celelalte personaje,il reamintim pe Meir,dupa apare tipul cu ochii verzi numit Cailen,si cel de-al 3-lea pe care il cheama Malik.Eh..nu toti dintre ei se pot numi "prieteni" ai lui Ella cu adevarat,pentru ca unul dintre ei va fi tradatorul,tipul care ii va spune zeului ala unde se ascunde ea tot acest timp..deci hell yeah,il urasc mult pe tipul asta,si tocmai cand incepuse sa imi placa caracterul lui...bang,opinia mi s-a schimbat la 180 de grade.



Deci,am ajuns si la concluzie,pai a fost interesanta cartea,pe parcursul ei incepi sa iti pui intrebari cu privire la Ella,fel si fel de lucruri,de ce face asa,de ce nu face invers...si personajele sunt foarte bine "desenate",adica fiecare are un caracter care il defineste cu adevarat.Pana la urma toti cei 3 tipi au un rol in a o face pe Ella sa-si aminteasca trecutul,facand o poveste destul de inchegata.Volumul 2 se va numi >Fae< si va fi bazat pe cea de-a doua putere a lui Ella,si anume apa.Acest prim volum a avut ca tema generala,mai mult focul,deci,ne asteptam la o noua aventura...Cum vi s-a parut recenzia ? pai de data asta am incercat sa mai schimb modul de prezentare,adica fara atatea spoilere,mhm,oare am reusit ? :-?


10 comentarii:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Cât îmi place recenzia! <3 Emily White are nişte idei geniale. Adică, o fată captivă într-o navă spaţială? Cui i-ar fi venit în minte asta?
Thumbs up ^^

Clau spunea...

Mersii Rose :*

emy spunea...

Super :D bravo.

Clau spunea...

mersii ♥

Sabryy spunea...

mereu te surprind autorii...<3

frumoasa recenzie ! ;)

Ştefana Alexandra spunea...

Eu nu am văzut Star Wars :)) Dar îmi pot imagina la ce te referi. Evident că este şi un băiat... la ce să ne aşteptăm:)) Eu n-aş putea sta pe o planetă cu gândaci uriaşi :-s
Nu în toate cărţile sci-fi au o eroină cu superputeri... sunt şi excepţii, dar ştii cum e, excepţia confirmă regula:))
păi ori e Meir orriii Malik, pentru că cel care e cu ochi verzi nu poate fi... sau da?:>
Nu au fost multe spoilere, dar ca recenzie eu zic că ar trebui să nu mai pui atâtea emoturi şi să laşi recenzia să vorbească pentru tine şi ce consideri despre persoanje şi acţiune.

horade spunea...

Recenzia ta este frumoasa, iar cartea despre care ai scris, pare ca are o actiune interesanta plina de aventuri, avand la baza o idee SF care cu siguranta va avea efect.
Asteptam cu nerabdare aparitia trilogiei si la noi in tara.

Bianca spunea...

Hm...din recenzia ta, aceasta carte pare destul de interesanta:-?
Mi se pare ceva originala, ceva ce nu intalnesti in fiecare carte:D
Imi place recenzia ta.
Sunt sigura ca o editura de la noi din tara va prelua si traduce aceasta carte(serie) deci mai astept, dar daca nu se va intampla asta varianta in engleza este si ea buna:D

Andreeea spunea...

MI-a placut recenzia ta. Imi plac foarte mult coperta si descrierea cartii si mi-ar face placere sa citesc si eu cartea.

iobanicu spunea...

Ai un dar de a scrie recenzii la carti si pentru ca imi plce SF-ul, m-am oprit, sa-ti citesc parerea despre aceasta carte. Surpriza a fost, ca m-ai convins, sa o trec pe lista de asteptare, pana in momentul publicarii la noi in tara.