joi, 1 noiembrie 2012

Unraveling - recenzie :)

Ce faceti ?! Cum a fost de Halloween ?
La mine nu prea a fost mare tam-tam,adica sarbatoarea asta imprumutata de la americani
nu este sarbatorita la fel cum se face la ei.Parca nu are farmec,adica peste tot 
Halloween Party,oh yeah ?! so what ? ar putea sa o numeasca pur si simplu <Party> si gata,
de ce nu ne ducem si noi cu Trick'or'treat ? ca pana la urma asta e farmecul,pentru asta se fac costume
si chestii.Cand tocmai ma hotarasem sa ma duc si eu la o chestie d-asta,guess what ?
- nu mai sunt bilete :)).Mda,intr-o zi au fost epuizate,whoau.Whatever...
---------------------------
Finally am terminat de citit cartea Unraveling,pe care o am pe rafturi de ceva timp,dar nu mi-am facut 
timp pentru ea,dar acum m-am pus pe treaba si am terminat-o,cam in 2 saptamani,are 450 paginiiii...
  Deci....
-Recenzie- 



Unraveling 
-Elizabeth Norris-
-455 pagini-
Data publicare : 24 aprilie 2012
Ook,pai sa incepem cu inceputul,Janelle Tanner este personajul principal,ea traieste impreuna cu fratele sau Jared si parintii sai in San Diego.Este la liceu,prietenul ei cel mai bun este vecinul Alex,lucruri destul de obisnuite pentru o adolescenta.Printre personaje se numara Struz,colegul tatalui sau,care btw,e un agent FBI :>,si Barclay...si vor mai aparea cateva.

Lucrurile,adica actiunea incepe sa apara atunci cand se intampla un accident.Janelle este lovita de o camioneta,si se pare ca este moarta,numai pentru moment doar,pentru ca apare un baiat misterios,pe nume Ben Michaels,care o readuce la viata.Janelle se trezeste in spital si este decisa sa afle cine este acest baiat care a salvat-o,stie ca a fost moarta timp de cateva minute,si trebuie sa afle adevarul.

Curand ea afla ca Ben vine din alt univers,un alt "Pamant",iar impreuna cu prietenii sai (Reid si Elijah) incearca sa ajunga din nou acasa,dintr-o simpla joaca in copilarie ei au ajuns pe Pamant si de atunci incearca sa se reintoarca acasa.Acest lucru fiind posibil doar prin crearea unui portal,portal prin care se pare ca a trecut masina care a lovit-o pe Janelle,dar Ben a fost acolo la momentul oportun si cu abilitatile sale a reusit sa o readuca la viata.Dar aceste incercari ale lor,crearea de portaluri au si efecte asupra oamenilor,apar cazuri in care oamenii sunt gasiti "topiti"ca efect al radiatiilor,iar tatal ei este implicat in rezolvarea acestui caz.

Din acel moment in care J. a fost readusa la viata,porneste un cronometru,un cronometru care numara timpul ramas pana la sfarsitul lumii.Janelle impreuna cu Ben trebuie sa rezolve lucrurile inainte de a fi prea tarziu.Vor fi multe schimbari pe masura ce lucrurile vor evolua,schimbari care aduc cartii suspansul,si misterul mult asteptat...
------------------------------------
Au doar 24 de zile la dispozitie.Vor reusi ei sa opreasca Sfarsitul Lumii ?!
Cartea a fost foarte captivanta,adica a avut mister,prietenie,dragoste,sci-fi,cam tot ce iti poti dori de la o carte.Janelle devine pe zi ce trece un adevarat model de urmat,devine modelul fratelui sau Jared,devine o adevarata "detectiva" in rezolvarea acestui caz.Ben este si el un personaj care are foarte multe de spus,asa cum sunt si restul,tatal ei,prietenul sau Alex,fiecare are rolul sau bine determinat.Mi-a placut foarte mult cum sunt denumite capitolele,si anume cu acel cronometru,take a look : Cartea merita cu siguranta 5/5 stele :) - Acum o sa va prezint si vol  2 ^


Unbreakable
-Elizabeth Norris-
-496 pagini-
Data publicare : 23 aprilie 2013
Dupa 4 luni de cand Ben a disparut prin portalul spre universul sau,Janelle crede ca nu il va mai vedea niciodata.Lumea ei inca este devastata,dar viata incepe sa dea urme de putina normalitate.

Pana cand agentul inter-univers Taylor Barclay apare.Cineva dintr-un univers paralel este implicat in traficul de carne vie,rapeste oameni si ii vinde pe diferite "Pamanturi"- si Ben este primul suspect.Acum familia lui este inchisa si va fi executata daca Ben nu se preda in 5 zile.

Si atunci cand Janelle afla ca cineva la care tine-cineva din lumea ei-a disparut ,stie ca trebuie sa il ajute pe Barclay,fiind constienta de pericol.Acum J. are la dispozitie 5 zile sa dea de adevaratul rapitor.5 zile sa ii gaseasca pe cei disparuti inainte sa fie pierduti pe vecie.5 zile la dispozitie pentur a se reuni cu baiatul care i-a furat inima.

Dar in timp ce incepe sa stranga indicii ea realizeaza ca este peste puterile ei,si ca poate nu il cunoaste pe Ben asa de bine cum crede.Poate scoate adevarul la iveala inainte ca toti cei dragi sa fie ucisi ?
------------------------------------

Cum vi se pare cartea ? Recenzia ? Volumul 2 ?
Astept pareri ! :) Eu ma duc sa vad noul episod din AHS <3.

2 comentarii:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Dragut. <3 Imi place cum sunt denumite capitolele, dar nu stiu, nu e tocmai 'genul meu' de carte :)

natașa spunea...

Pare foarte interesantă! Genial cum sunt denumite capitolele! Oficial , o vreau!! :D
Apropo, BIG LIKE la recenzie!